Juneći but sa gljivama i vrhnjem za kuhanjem daje zasitno glavno jelo. U ovom receptu smo koristili šampinjone, ali možete izabrati bilo koju vrstu gljiva. Pirprema ovog jela je jednostavna, a jelo je gotovo za sat vremena. Pripremite juneći but sa gljivama i oduševite svoje ukućane.
Juneći but sa gljivama sastojci:
- 1/2 kg junećeg buta
- 20 dkg šampinjona
- luk
- 2 češnja češnjaka
- 2,5 dcl temeljca
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- žlica sjeckanog peršina
- sol
- papar
Juneći but sa gljivama priprema:
Juneći but narežite na odreske. Zagrijete ulje na tavi i dinstajte luk i češnjak. Kada omekšaju dodajte odreske i pecite nekoliko minuta sa svake stane dok se ne ispeku.
Zatim dodajte šampinjone i pržite ih dok ne omekšaju. Pred kraj dodajte temeljac i kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri.
Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i miješajte dok ne dobijete gusti umak. Kuhajte još oko 5 minuta i poslužite.