Kada se radi o nedjeljnom ručku, juha od svinjskih kosti često se nalazi na meniju. Juha od svinjskih kosti je juha koja će se uklopiti u svaki obrok. Kako se priprema juha od svinjskih kosti?
Sastojci potrebni za pripremu juhe od svinjskih kosti:
- 750 g kosti s mesom
- 4 krumpira
- 2 mrkve
- luk
- začini po izboru
Juha od svinjskih kosti recept:
Meso isperite i stavite ga u lonac sa hladnom vodom. Zagrijte vodu i pustite da proključa pa uklonite svu pjenu koja je nastala (pjenu je bitno kontinuirano uklanjati kroz cijelo kuhanje). Juhu pustite da se kuha do 2 sata.
Prije nego što je meso gotovo nasjeckajte luk i mrkvu na sitne komadiće. Zatim na tavi zagrijte ulje pa ih prepržite. Prepržene komadiće dodajte na gotovo meso zajedno sa krumpirom narezanim na kockice. Juhu dodatno začinite začinima po želji pa pustite da se kuha još pola sata.