Ako volite luk tada morate probati juhu od luka. Ovaj jednostavan recept dat će ukusnu i okrjepljujuću juhu od luka koju možete poslužiti kao predjelo.
Sastojci za juhu od luka:
- 5 dkg maslaca
- 4 glavice luka
- 2 stabljike celera
- žluica brašna
- 3 dcl mlijeka
- žlica vode
- 9 dcl pilećeg temeljca
- malo muškatnog oraščića
- sol
- papar
Juha od luka recept:
Narežite luk i celer. Na maslacu i žlici vode dinstajte luk i celer dok ne omekšaju.
Premjestite luk i celer u blender i napravite pire. Nakon toga na maslacu dinstajte brašno i polako ulijevajte mlijeko. Kada dobijete gusti umak maknite s vatre.
Zasebno zagrijete pileći temeljac i sve zajedno izmiješajte - temeljac, umak od brašna i pire od luka i celera.
Na kraju začinite sa soli i paprom, te muškatnim oraščićem.
Juha od luka je gotova i spremna za posluživanje. Najbolja je kada se odmah posluži.