Krem juhe /

Juha od kestena i bundeve - recept za ukusno i aromatično predjelo

Image
Foto: Pixabay

Kombinacija kestena i bundeve savršen je spoj u kremastoji i aromatičnoj juhi. Kako se radi juha od kestena i bundeve otkriva recept.

2.5.2023.
9:32
Pixabay
VOYO logo

Juha od kestena i bundeve savršena je za predjelo. Ovo ukusni i hranjivo jelo nije zahtjevno za pripremu. Najprije skuhajte kestene i ogulite. Nakon toga krenite dalje s priprmom juhe. Ova kremasta i aromatična juha najbolja je kada se posluži topla.

Sastojci za juhu od kestena i bundeve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dkg kestena
  • 50 dkg bundeve
  • luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 litre temeljca od povrća
  • 1,25 dcl vrhnja za kuhanje
  • ulje
  • sol
  • papar

Priprema juhe od kestena i bundeve:

Skuhajte i ogulite kestene. Zasebno na ulju pržite luk i češnjak. Dodajte bundevu i kestene. Dinstajte nekoliko minuta i podlijte s temeljcem od povrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte oko 20 minuta. I na kraju kada kesteni i bundeva omekšaju prelijte sve u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Ponovno vratite juhu na vatru i dodajte vrhnje za kuhanje. Začinite prema želji. Juha od kestena i bundeve je gotova i odmah spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo