Jesensko povrće najslađi je dio jeseni koja nosi tmurne i kišne dane. Uz jesensko povrće mogu se pripremiti brojna ukusna jela koja će vas grijati tijekom hladnih dana. Koje je to jesensko povrće? Kupus, patlidžani i poriluk popularno je jesensko povrće.
Kupus je jesensko povrće izrazito kvalitetne nutritivne slike. Kupus se često koristi kao povrće za pripremu različitih variva, a neizostavan je i kod pripreme poznate sarme.
Još jedno jesensko povrće koje je zdravo i nisko kalorično je patlidžan. Patlidžan se može pohati, peći u pećnici, puniti različitim nadjevima, itd. Naravno, ovo jesensko povrće neizostavno je pri pripremi svima dobro poznate zimnice – ajvara.
Poriluk je prirodni antibiotik i ima veliku ulogu u jačanju imuniteta. Poriluk se kao i kupus, najčešće priprema kao varivo. Osim toga može se pripremati i kao kremasta juha ili kao prilog jelima od mesa.