Kuharica /

Ideje i recepti kako pripremiti jesenska variva

Image
Foto: Pixabay

Tražite recept za jesenska variva? Koja su najpoznatija jesenska variva? Isprobajte ovaj recept za jesenska variva.

8.12.2022.
14:43
Pixabay
VOYO logo

Jeste li ikada pripremali jesenska variva? Jesenska variva uvijek su prepuna okusa i savršen su izvor raznih nutrijenata koji su vam potrebni za hladne jesenske dane. Isprobajte naš recept za jedno od jesenskih variva.

Sastojci za jesensko varivo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 400-500 g gljiva
  • 3 krumpira
  • mala bundeva
  • 2 žličice paprike
  • žličica kumina
  • 5 listova lovora
  • majčina dušica
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 2 povrtne kocke temeljca
  • 400 ml limenke nasjeckane rajčice
  • 500 ml temeljca od povrća
  • sol i papar

Kako se priprema jesensko varivo?

Zagrijte pećnicu na 160°C. Ogulite i nasjeckajte sve povrće da bude spremno za kuhanje. Dodajte luk i češnjak u veliku tavu otpornu na pećnicu na srednjoj vatri s malo ulja. Pržite dok ne omekša. Dodajte papriku, kumin, lovorov list i majčinu dušicu, miješajući uz malo vode. Dodajte mrkvu i gljive, pomiješajte sa začinima i lukom. Pržiti dok se gljive ne smanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim dodajte bundevu, krumpir, brašno, pire, kocke temeljca i pomiješajte sa svim povrćem. Ulijte nasjeckane rajčice i temeljac te prokuhajte. Kad zavrije, smanjite i isključite vatru, poklopite i stavite u pećnicu. Dinstajte 1 – 1 1/2 sat, između provjeravajte i po potrebi dodajte vode. Možda ćete morati maknuti poklopac na pola puta da se tekućina za jesensko varivo zgusne, sve ovisi o vašoj pećnici.

Kad je jesensko varivo spremno i željene gustoće, začinite sa soli i paprom te poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo