Jela od slatkog kupusa /

Tjestenina od kupusa i kobasica u jednom loncu - jelo koje morate probati

Image
Foto: Pixabay

Postoje brojni recepti za pripremu jela od slatkog kupusa. Jeste li probali tjesteninu od kupusa i kobasica u jednom loncu, ako niste obavezno probajte ovo jelo od slatkog kupusa.

14.10.2021.
15:47
Pixabay
VOYO logo

Kupus je jedan od onih neopjevanih heroja u kuhinji koji je u posljednje vrijeme postao prilično kul. Osim oko sredine ožujka, o kupusu možda nećete previše razmišljati.

Ali trebali biste: To je zapravo jedno od najsvestranijih povrća u vašem arsenalu. Ako ga samo rezervirate za roštilje i salate, vrijeme je da proširite svoje vidike i otkrijete neke od nevjerojatno ukusnih stvari koje jednostavna glavica kupusa može učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjestenina od kupusa i kobasica u jednom loncu

Sastojci za pripemu jela od slatkog kupusa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 8 unci sušenih širokih rezanci od jaja
  • 1 šalica smrznutog zelenog graška
  • 3 žlice neslanog maslaca
  • 12 unci potpuno kuhane dimljene kobasice, narezane na kolutove
  • 1 veliki žuti luk, prepolovljen i tanko narezan
  • 1 srednja crvena paprika, tanko narezana
  • sol
  • 1 srednji kupus (oko 2 kilograma), bez koštica, narezan na četvrtine i isjeckan
  • Svježe mljeveni crni papar

Upute za pripremu jela od slatkog kupusa:

  1. Srednji lonac slane vode zagrijte do vrenja na jakoj vatri. Umiješajte rezance i kuhajte 2 minute manje od minimalnog vremena navedenog na pakiranju. Umiješajte grašak i kuhajte do al dente, još oko 2 minute. Dobro ocijedite, pa rezance i grašak vratite u topli lonac i umiješajte 1 žlicu maslaca. Pokrijte da se ne zagrije s vatre.
  2. Otopite 1 žlicu maslaca na srednjoj vatri u velikom loncu. Dodajte kobasicu i kuhajte, povremeno miješajući, dok ne porumeni, oko 5 minuta. Žlicom s prorezom prebacite kobasicu u srednju zdjelu; Staviti na stranu.
  3. Preostalu 1 žlicu maslaca dodajte u sada prazan lonac. Kad se otopi, umiješajte luk, papriku i veliki prstohvat soli. Kuhajte, povremeno miješajući, dok ne počne omekšavati, oko 5 minuta. Dodajte kupus u serijama, miješajući dok svaka serija ne počne venuti prije nego što dodate još. Poklopite i kuhajte, povremeno miješajući, dok povrće ne postane hrskavo mekano, oko 10 minuta. Umiješajte ocijeđene rezance i grašak te rezerviranu kobasicu. Kušajte i po potrebi začinite solju i paprom. Poslužite odmah.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo