Ideje za ukusna i sočna jela od povrća
Jela od povrća neka obavezno nađu mjesto na vašem tjednu jelovniku. Ako više nemate ideje koja jela od povrća pripremiti donosimo vam ideje za pripremu paste od povrća i burgera od povrća.
Pasta od povrća. Za ovo jelo od povrća potrebno vam je:
4 žlice maslinovog ulja (ili upotrijebite ulje iz povrća na žaru)
1 veliki luk, sitno nasjeckan
4 režnja češnjaka, sitno narezana
250 g mediteranskog povrća u žaru (paprike i patlidžani, ako je moguće) iz staklenke
400 g konzervirane sjeckane rajčice
1 žlica malih kapara
2 žlice grožđica
350 g tjestenine
bosiljak
parmezan.
Zagrijte ulje u velikoj tavi i kuhajte luk 8-10 minuta dok se ne počne karamelizirati (ili dulje ako imate vremena-što je slađe to bolje). Dodajte češnjak zadnja 2 minuta kuhanja. Ubacite miješano povrće, rajčice, kapare i grožđice. Dobro začinite i pirjajte nepokriveno 10 minuta ili dok ne dobijete bogati umak. U međuvremenu kuhajte kuhalo za vodu. Čašu vode ulijte u veliku posudu s malo soli i pustite da zavrije. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne omekša uz malo zalogaja, a zatim ocijedite, a malo vode zadržite. Ulijte tjesteninu u umak, dodajući joj malo vode za tjesteninu ako je potrebno olabaviti. Pospite listićima bosiljka i parmezanom, ako želite, i poslužite ravno iz tave.
Burgeri od povrća. Sastojci potrebni za ovo jelo od povrća su:
konzerva slanutka
400 g limuna oprati i ocijediti
1 mali crveni luk, grubo nasjeckan
1 češanj češnjaka, nasjeckan, šaka peršina
1 žličica mljevenog kima
1 žličica mljevenog korijandera
½ čilija u prahu
2 žlice glatkog brašna
2 žlice suncokretovog ulja
prepečeni kruh za posluživanje
200 g kade salse od rajčice za posluživanje
zelena salata za posluživanje.
Slanutak ocijedite i posušite kuhinjskim papirom. Ubacite u kuhaču zajedno s lukom, češnjakom, peršinom, kimom, korijanderom, harissa pastom, brašnom i malo soli. Miješajte dok ne postane glatko, a zatim rukama oblikujte četiri pljeskavice. Zagrijte suncokretovo ulje u tavi za lijepljenje i pržite hamburgere po 3 minute sa svake strane dok ne postanu zlatno zlatni. Poslužite uz prepečeni pitta kruh, salsu od rajčice i zelenu salatu. Upravo ste napravili još jedno jelo od povrća.
403 Forbidden