Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Jela od piletine i povrća /

Lazanje od piletine i artičoka - kombinacija piletine i povrća u savršenom jelu

Jela od piletine i povrća ne moraju biti dosadna. Oživite dosadno smrznuto povrće koje vam stoji u zamrzivaču i ukombinirajte ga s pečenom piletinom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Donosimo vam recept za zanimljivo i vrlo ukusno jelo od piletine i povrća prepuna okusa koje je jednostavno za pripremu.

Lazanje od piletine i artičoka

Sastojci za priremu jela od piletine i povrća:

2 limenke srca artičoke ispunjena vodom, ocijeđena i sitno nasjeckana

1 šalica isjeckanog parmezana, podijeljeno

1/4 šalice labavo pakiranih listova bosiljka, sitno nasjeckanih

3 režnja češnjaka, nasjeckana, podijeljena

1 kilogram mljevene piletine

1 žlica uljane repice

1 šalica sitno sjeckanog luka

3/4 žličice soli

1/2 žličice papra

1/2 šalice bijelog vina

1 šalica pola-pola vrhnja

1 pakiranje krem ​​sira, omekšano

1 šalica isjeckanog sira

1 veliko jaje

1-1/2 šalice 2% svježeg sira

9 rezanci za lazanje bez kuhanja

2 šalice nasjeckanog djelomično obranog sira mozzarelle

Upute za pripremu jela od piletine i povrća:

Presavijte dva komada folije na trećine. Prekrižite trake i postavite trake na donju i gornju stranu. Premažite trake sprejem za kuhanje. Kombinirajte srca artičoke, 1/2 šalice parmezana, bosiljak i 2 režnja češnjaka.

U velikoj tavi izmrvite piletinu na srednjoj vatri 6-8 minuta ili dok više ne postane ružičasta; odvoditi. Piletinu ostavite sa strane. Dodajte ulje i luk; kuhajte i miješajte samo dok ne omekša, 6-8 minuta. Dodajte sol, papar i preostali češnjak; kuhajte još 1 minutu. Umiješajte vino. Prokuhati; kuhajte dok se tekućina ne prepolovi, 4-5 minuta. Umiješajte vrhnje, krem ​​sir i sir. Vratite piletinu u tavu. U zdjeli pomiješajte jaje, svježi sir i preostalih 1/2 šalice parmezana.

Rasporedite 3/4 šalice pileće smjese u spori štednjak. Sloj s 3 rezanca (razbijte rezance prema potrebi), 3/4 šalice pileće smjese, 1/2 šalice mješavine svježeg sira, 1 šalicu mješavine artičoka i 1/2 šalice sira mozzarelle. Ponovite slojeve dva puta; prelijte s preostalih 1/2 šalice mozzarelle sira. Kuhajte poklopljeno, na niskoj temperaturi dok rezanci ne omekšaju, 3-4 sata. Izvadite umetak za sporo kuhanje i ostavite da stoji 30 minuta. Po želji poslužite s pastom i pospite dodatnim bosiljkom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike