Donosimo vam recept za zanimljivo i vrlo ukusno jelo od piletine i povrća prepuna okusa koje je jednostavno za pripremu.
Lazanje od piletine i artičoka
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci za priremu jela od piletine i povrća:
- 2 limenke srca artičoke ispunjena vodom, ocijeđena i sitno nasjeckana
- 1 šalica isjeckanog parmezana, podijeljeno
- 1/4 šalice labavo pakiranih listova bosiljka, sitno nasjeckanih
- 3 režnja češnjaka, nasjeckana, podijeljena
- 1 kilogram mljevene piletine
- 1 žlica uljane repice
- 1 šalica sitno sjeckanog luka
- 3/4 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 šalice bijelog vina
- 1 šalica pola-pola vrhnja
- 1 pakiranje krem sira, omekšano
- 1 šalica isjeckanog sira
- 1 veliko jaje
- 1-1/2 šalice 2% svježeg sira
- 9 rezanci za lazanje bez kuhanja
- 2 šalice nasjeckanog djelomično obranog sira mozzarelle
Upute za pripremu jela od piletine i povrća:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Presavijte dva komada folije na trećine. Prekrižite trake i postavite trake na donju i gornju stranu. Premažite trake sprejem za kuhanje. Kombinirajte srca artičoke, 1/2 šalice parmezana, bosiljak i 2 režnja češnjaka.
- U velikoj tavi izmrvite piletinu na srednjoj vatri 6-8 minuta ili dok više ne postane ružičasta; odvoditi. Piletinu ostavite sa strane. Dodajte ulje i luk; kuhajte i miješajte samo dok ne omekša, 6-8 minuta. Dodajte sol, papar i preostali češnjak; kuhajte još 1 minutu. Umiješajte vino. Prokuhati; kuhajte dok se tekućina ne prepolovi, 4-5 minuta. Umiješajte vrhnje, krem sir i sir. Vratite piletinu u tavu. U zdjeli pomiješajte jaje, svježi sir i preostalih 1/2 šalice parmezana.
- Rasporedite 3/4 šalice pileće smjese u spori štednjak. Sloj s 3 rezanca (razbijte rezance prema potrebi), 3/4 šalice pileće smjese, 1/2 šalice mješavine svježeg sira, 1 šalicu mješavine artičoka i 1/2 šalice sira mozzarelle. Ponovite slojeve dva puta; prelijte s preostalih 1/2 šalice mozzarelle sira. Kuhajte poklopljeno, na niskoj temperaturi dok rezanci ne omekšaju, 3-4 sata. Izvadite umetak za sporo kuhanje i ostavite da stoji 30 minuta. Po želji poslužite s pastom i pospite dodatnim bosiljkom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa