Jela od piletine i povrća / Lazanje od piletine i artičoka - kombinacija piletine i povrća u savršenom jelu

Image
Foto: Pixabay

Jela od piletine i povrća ne moraju biti dosadna. Oživite dosadno smrznuto povrće koje vam stoji u zamrzivaču i ukombinirajte ga s pečenom piletinom.

13.10.2021.
15:31
Pixabay
VOYO logo

Donosimo vam recept za zanimljivo i vrlo ukusno jelo od piletine i povrća prepuna okusa koje je jednostavno za pripremu.

Lazanje od piletine i artičoka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za priremu jela od piletine i povrća:

  • 2 limenke srca artičoke ispunjena vodom, ocijeđena i sitno nasjeckana
  • 1 šalica isjeckanog parmezana, podijeljeno
  • 1/4 šalice labavo pakiranih listova bosiljka, sitno nasjeckanih
  • 3 režnja češnjaka, nasjeckana, podijeljena
  • 1 kilogram mljevene piletine
  • 1 žlica uljane repice
  • 1 šalica sitno sjeckanog luka
  • 3/4 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 1 šalica pola-pola vrhnja
  • 1 pakiranje krem ​​sira, omekšano
  • 1 šalica isjeckanog sira
  • 1 veliko jaje
  • 1-1/2 šalice 2% svježeg sira
  • 9 rezanci za lazanje bez kuhanja
  • 2 šalice nasjeckanog djelomično obranog sira mozzarelle

Upute za pripremu jela od piletine i povrća:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Presavijte dva komada folije na trećine. Prekrižite trake i postavite trake na donju i gornju stranu. Premažite trake sprejem za kuhanje. Kombinirajte srca artičoke, 1/2 šalice parmezana, bosiljak i 2 režnja češnjaka.
  2. U velikoj tavi izmrvite piletinu na srednjoj vatri 6-8 minuta ili dok više ne postane ružičasta; odvoditi. Piletinu ostavite sa strane. Dodajte ulje i luk; kuhajte i miješajte samo dok ne omekša, 6-8 minuta. Dodajte sol, papar i preostali češnjak; kuhajte još 1 minutu. Umiješajte vino. Prokuhati; kuhajte dok se tekućina ne prepolovi, 4-5 minuta. Umiješajte vrhnje, krem ​​sir i sir. Vratite piletinu u tavu. U zdjeli pomiješajte jaje, svježi sir i preostalih 1/2 šalice parmezana.
  3. Rasporedite 3/4 šalice pileće smjese u spori štednjak. Sloj s 3 rezanca (razbijte rezance prema potrebi), 3/4 šalice pileće smjese, 1/2 šalice mješavine svježeg sira, 1 šalicu mješavine artičoka i 1/2 šalice sira mozzarelle. Ponovite slojeve dva puta; prelijte s preostalih 1/2 šalice mozzarelle sira. Kuhajte poklopljeno, na niskoj temperaturi dok rezanci ne omekšaju, 3-4 sata. Izvadite umetak za sporo kuhanje i ostavite da stoji 30 minuta. Po želji poslužite s pastom i pospite dodatnim bosiljkom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo