Kuharica / Jela od mljevenog mesa i tjestenine odličan izbor za glavno jelo

Image

Jela od mljevenog mesa i tjestenine najpoznatija su u Italiji, ali šire se i diljem svijeta. Koje je najpoznatije jelo od mljevenog mesa i tjestenine?

1.10.2022.
11:39
VOYO logo

Tjestenina koja je sljubljuje s mljevenim mesom dobitna je kombinacija koja će vas baš zasititi.

Sastojci za jelo od mljevenog mesa i tjestenine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 mali žuti luk
  • 2 kilograma mljevenog mesa
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 1 žličica sušenog origana
  • 2 žličice soli
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike
  • 1/4 šalice brašna
  • 1 konzerva umaka od rajčice
  • 1 šalica goveđe juhe
  • 400 g tjestenine
  • 1 šalica gustog vrhnja
  • 2 šalice cheddar sira

Jelo od mljevenog mesa i tjestenine priprema:

Za pripremu jela od mljevenog mesa i tjestenine, u velikoj, dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije dodajte luk nasjeckan na kockice i pirjajte ga pet minuta dok ne počne omekšavati. Dodajte mljeveo meso u tavu i izlomite ga. Pecite ga da ostane ružičasto. Ocijedite višak masnoće i vratite na vatru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na srednjoj vatri dodajte češnjak, bosiljak, origano, sol, crvenu papriku i brašno. Pržite jednu minutu, neprestano miješajući da se prekrije. Dodajte umak od rajčice i juhu i promiješajte da se sjedine. Zakuhajte i kuhajte 15 minuta.

Dok se umak kuha, skuhajte tjesteninu prema uputama za te je ocijedite. Dodajte vrhnje i tjesteninu u umak, miješajući da se sjedine. Dodajte sir i miješajte dok se ne otopi. Po želji tjesteninu s mljevenim mesom ukrasite peršinom i odmah poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo