Kuharica /

Blitva na nešto drugačiji način - recepti za ukusna jela od blitve

Image

Želite napraviti jela od blitve? Donosimo dva recepta za pripremu jela od blitve.

22.9.2021.
13:51
VOYO logo

Kako pripremiti blitvu? Uvijek pripremate jedna te ista jela od blitve i želite nešto novo. Donosimo vam dva recepta za pripremu jela od blitve.

Sastojci potrebni za ovo jelo od blitve su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 žlice maslinovog ulja, plus još za zalijevanje
  • 4 češnja češnjaka, tanko narezan
  • ⅓ šalica krušnih mrvica,
  • sol
  • mljeveni papar
  • 300 grama tjestenine
  • 5 fileta inćuna
  • čili
  • 5 šalica blitve
  • 3 žlice maslaca
  • malo mente
  • korica limuna
  • žlica soka od limuna.

Zagrijte 2 žlice ulja u maloj tavi na srednje. Češnjak kuhajte, često se okrećući u tavi, dok ne postane zlatan i hrskav, oko 2 minute.

Češnjak s žlicom prebacite u malu zdjelu. U istu tavu dodajte panko i kuhajte, često miješajući, do zlatne boje, oko 5 minuta; začinite solju i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebacite u zdjelu s češnjakom.Tjesteninu skuhajte u velikom loncu kipuće posoljene vode, povremeno miješajući, dok ne postane al dente.

Ocijedite, rezervirajući 1 šalicu tekućine za kuhanje tjestenine. U međuvremenu zagrijte 3 žlice. ulje u velikoj tavi na srednjoj. Kuhajte inćune, zgnječite drvenom kuhačom, dok ne ostane samo nekoliko mrvica, oko 4 minute. Dodajte čile i blitvu i kuhajte dok blitva malo ne uvene, oko 1 minute.

Dodajte maslac, tjesteninu i ½ šalice tekućine za kuhanje tjestenine u mješavinu blitve i kuhajte, često prelijevajući kliještima i dodajući još tekućine za kuhanje tjestenine ako umak izgleda suh, sve dok se umak ne emulgira i ne prekrije tjesteninu. Maknite s vatre i umiješajte metvicu, koricu limuna i limunov sok. Podijelite tjesteninu po zdjelicama. Zalijte uljem i odozgo s češnjakovim prezlama i čilijem.

Još jedno super jelo od blitve je blitva na grillu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci potrebni za ovo jelo od blitve su:

  • 4 češnja češnjaka, tanko narezan
  • ¼ šalice maslinovog ulja
  • ½ žličica mljevene crvene paprike
  • pola žličice košer soli
  • mljeveni crni papar
  • 2 veliki komadi blitve.

Pripremite roštilj za srednje jaku vatru. Donesite češnjak, ulje, pahuljice crvene paprike i ½ žličice. sol do vrenja u malom loncu na srednjoj. Kuhajte dok češnjak ne dobije zlatnu boju. Pustite da se ohladi; začinite solju i paprom. Kombinirajte zelje i ulje u velikoj zdjeli, masirajući ulje u zelje. Roštiljite dok lagano ne zagori i omekša, oko 1 minute po strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo