Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Jela ispod peke - janjetinu, teletinu, hobotnica, raža ispod peke

Kako pripremiti jela ispod peke? Koja su najpoznatija jela ispod peke? Pripremite ispod peke janjetinu, teletinu, hobotnicu...

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jela ispod peke idealna su kada imate goste i želite ih impresionirati ili jednostavno želite uživati u dobrom obroku. Jela ispod peke pripremaju se lako kada imate sve potrebne sastojke.

Za pripremu jela ispod peke najbolja je teletina, janjetina, hobotnica ili raža. Važnu ulogu igra i marinada u kojoj je preporučljivo da meso ili riba stoje noć prije pečenja. Marinadu možete napraviti od maslinovog ulja, bijelog vina te začina (primjerice: sol, papar u zrnu, režanj češnjaka, glavica luka, bosiljak, vlasac, ružmarin). Kao prilog mesu ili ribi ispod peke idealan je mladi krumpir i različito povrće. Ako radite jela ispod peke znajte da su vam potrebna barem dva sata, a preporučljivo je i više, da jelo bude pečeno, sočno i hrskavo.

Peka funkcionira tako da se i do dva sata prije nego što se jela ispod peke stave peći, napravi vatra na šamotnoj ploči koja će dugo održavati toplinu. Kada se skupi dovoljno žara, možete započeti s pripremom jela ispod peke. U donji dio peke potrebno je staviti žar, malo ulja i na to posložiti meso ili riba koje su noć prije stajale u marinadi. Oko toga se poslaže krumpir i povrće te se može dodati i vino.

Pripremite jela ispod peke i uživajte u slasnim zalogajima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike