Ovih 4 jednostavnih umaka može ukrasiti tjesteninu bilo koje veličine i oblika, bilo da se radi o špagetima, penne ili raviolima. Dodajte ih u svoj repertoar i imat ćete čvrstu osnovu na koju ćete se osloniti kada dođe noć tjestenine.
Marinara - jednostavan umak od rajčice nikada neće izaći iz mode. Konzerva ili dvije dobrih rajčica, puno češnjaka i malo svježeg začinskog bilja, zajedno pirjani dok vaša kuhinja ne zamiriše na talijanski restoran, ugodna je hrana bez napora.
Ragù - pojačajte taj marinara umak mljevenim mesom i dobit ćete izdašan ragù. Najbolji mesni umaci kuhaju se lagano i sporo, tako da sok iz mesa ima dovoljno vremena za aromatiziranje umaka. Rezultat je jednostavan umak dubokog okusa koji u svakom zalogaju nosi bogatstvo mesa.
Smeđi maslac - jednostavan umak za tjesteninu od jednog sastojka koji je u jednakim dijelovima brz i otmjen - orašasti je, bogat i dekadentan. Jednostavno otopite maslac u loncu i kuhajte ga još nekoliko minuta dok ne zamiriše na orašasti plod i ne dobije prženo-smeđu nijansu.