Čokoladni tart je već impresivnog izgleda, ali možete ga nadograditi dodavanjem ukrasa na vrhu poput svježih jagoda ili malina, čokoladnih strugotina ili kakaa u prahu ili dodavanjem svježih kriški banane ili nasjeckanih prženih orašastih plodova.
Sastojci za jednostavni čokoladni tart:
- 25 keksa
- 10 dkg maslaca, otopljenog
- šalica grubo nasjeckane gorko-slatke čokolade
- šalica grubo nasjeckane mliječne čokolade
- šalica gustog vrhnja
- 5 dkg maslaca, narezanog na male komadiće
Za izradu kore: Miskajte kekse dok se ne samelju. Premjestite mrvice u zdjelu srednje veličine, dodajte rastopljeni maslac i miješajte. Pritisnite smjesu na dno i gornje strane kalupa za tart. Stavite u hladnjak na 30 minuta.
Za izradu nadjeva: U zdjelu stavite nasjeckanu gorku i mliječnu čokoladu. Staviti na stranu. U malom loncu na srednje jakoj vatri lagano zakuhajte vrhnje i maslac. Maknite s vatre i smjesu prelijte preko čokolade. Ostavite stajati 1 minutu. Pomoću gumene lopatice miješajte smjesu dok se ne otopi i postane glatka. Prelijte smjesu preko ohlađene oreo kore i stavite u hladnjak dok se ne stegne, najmanje 4 sata ili preko noći.
Čokoladni tart će, dobro poklopljen, može stajati 4-5 dana u hladnjaku.