Da bi jednostavna torta od mrkve bila upravo to, mora imati nekoliko karakteristika. Mora se pripremati vrlo kratko, jednostavno ju mogu pripremiti vrhunski slastičari, ali i oni koji tek započinju svoj slatki put, sastojke najčešće imate kod kuće te se jednostavno i brzo pojede.
Stoga, koja je jednostavna torta od mrkve? Upravo ova, s ovim sastojcima:
- 4 jaja
- 250 grama maslaca sobne temperature
- 250 grama glatkog brašna
- 200 grama ribane mrkve
- 100 grama mljevenih badema ili lješnjaka
- 180 grama šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 250 grama krem sira
- 150 grama šećera u prahu
- 50 grama maslaca sobne temperature
- 500 ml slatkog vrhnja
Jednostavna torta od mrkve priprema se u sljedećim koracima:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Maslac sobne temperature otopite na laganom vatri.
- Izmiskajte maslac s jajima, šećerom i vanilin šećerom izmiksajte.
- Naribajte mrkvu i dodajte ju. Pomiješajte.
- Dodajte brašno i prašak za pecivo te mljevene bademe/lješnjake
- Kalup namažite maslacem te pobrašnite pa izlijte smjesu.
- Stavite peći na 55 minuta.
- Kad je gotovo, pustite da se kratko ohladi pa izvadite iz kalupa.
Sve sastojke za kremu (krem sir, šećer u prahu, maslac) dobro izmiksajte. Izmiksajte i šlag.
Ohlađeni biskvit razrežite na dva dijela te izradite tortu: biskvit – krema – biskvit – šlag. Dodatno ukrasite prema želji.
Jednostavna torta od mrkve može biti slastica nakon obiteljskog ručka ili torta za proslave. Vi odlučite, nikako nećete pogriješiti!