Play ponuda

Jednostavna posna jela / Omlet sa šampinjonima, riža ili tortilja s povrćem

Image

Kada je post u pitanju, često nemamo ideje što kuhati. U nastavku pogledajte jednostavna posna jela.

29.9.2021.
8:54
Play ponuda

Jednostavna posna jela idealan su odabir kada trebate nešto na brzinu skuhati, ali bez mesa. Donosimo vam tri zanimljiva jela za pripremu posnih jela.

Riža s povrćem
Jednostavno jelo koje je brzo gotovo, ali je vrlo ukusno! Za pripremu ćete trebati šalicu riže, glavicu luka, povrće po želji (paprika, rajčica, mahune, kukuruz, itd.) i začine.

Prvo nasjeckajte luk i stavite ga na zagrijano ulje, nakon što on poprimi boju, na njega dodajete svo povrće. Kada se povrće malo pržilo tada na njega dodajemo rižu te to sve zalijemo sa tri šalice vode i pustimo da se lijepo kuha.

Omlet sa šampinjonima
Za pripremu bit će vam potrebna dva jaja, pola glavice luka, šampinjoni i začini.
Na vrućem ulju pržite sitno nasjeckani luk sve dok ne dobije zlatnu boju. Tada se na njega dodaju tanko narezane gljive te se to zajedno prži. Kada su i gljive gotove, na to sve dodajemo jaja pomiješana sa začinima i pečemo.

Tortilja sa povrćem
Da bi pripremili tortilju sa povrćem trebat će vam tortilja, pola glavice luka, povrće po želji (paprika, rajčica, kukuruz), začini i vrhnje za kuhanje.

Nasjeckamo luk na sitne komadiće te ga stavljamo na zagrijano ulje, kada dobije zlatnu boju na njega stavljamo ostalo povrće po želji. Pustimo da se malo peče te ga začinimo i zalijemo vodom. Sada se sve to mora kuhati dok povrće ne bude mekano. Kada je povrće kuhano, a sva voda je isparila u povrće dodajemo vrhnje za kuhanje (količina ovisi o tome koliko ''umaka'' želite.) Sve dobro promiješajte i po potrebi dodajte još začina.

Play ponuda
Play ponuda