Kulinarstvo /

Jednostavna pita od jabuka i oraha - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Mislite da ne postoji savršeni jesenski desert? Ova jednostavna pita od jabuka i oraha kaže suprotno. Saznajte kako se priprema jednostavna pita od jabuka i oraha.

4.8.2023.
10:58
Pixabay
VOYO logo

Za razliku od drugih voćnih pita, kora od ove pite od jabuka i oraha se ne raskvasi zahvaljujući dodatku mljevenih oraha. Okus orašastih plodova dobro slaže s jabukama i čini izvrstan i poseban okus. Sastojci za jednostavnu pitu od jabuka i oraha su:

  • 4 do 5 velikih jabuka, oguljenih i narezanih na ploške
  • 1 žlica soka od limuna
  • 120 grama šećera
  • 60 grama smeđeg šećera
  • 120 grama nasjeckanih oraha
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 500 grama tijesta za pitu s duplim korama
  • 2 žlice maslaca

Kada pripremate ovaj recept za jednostavnu pitu od jabuka i oraha najprije u velikoj zdjeli pomiješajte jabuke s limunovim sokom. Zatim umiješajte šećere, orašaste plodove, cimet i muškatni oraščić. Neka nadjev za pitu od jabuka i oraha odstoji 15 minuta. Zatim obložite pleh za pitu s donjim tijestom te dodajte smjesu jabuka i pokapajte otopljenim maslacem. Razvaljajte preostalo tijesto da stane na vrh pite i stavite ga preko punjenja. Obrežite, zalijepite i zavrnite rubove te izrežite proreze na vrhu kako bi zrak mogao izlaziti. Rubove labavo prekrijte folijom. Pecite jednostavnu pitu od jabuka i oraha na 200°C 40-45 minuta ili dok korica ne postane smeđa. Jednostavna pita od jabuka već je gotova i spremna za posluživanje kada odstoji 10 minuta. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo