Postoje različite verzije i arome panna cotte. Delikatna slatkoća ovog deserta, glatka tekstura i elegantan način na koji se stavlja u posudice čine ga savršenom poslasticom na kraju obroka.
Jednostavna panna cotta sastojci:
- 2 ½ listića želatine
- 150 ml mlijeka
- 400 ml vrhnja za šlag
- 60 g šećera
- 1 mahuna vanilije
- Svježe jagode
- Kompot od jagoda
Kako biste pripremili ukusnu i jednostavnu panna cottu. listove želatine dodajte u zdjelu s hladnom vodom i namočite ih pet minuta.
Ulijte mlijeko i vrhnje u lonac sa šećerom i sastruganom mahunom vanilije. Promiješajte da se sjedini i pustite da zavrije, a zatim maknite s vatre. Želatinu izvadite iz hladne vode i ocijedite od viška pa dodajte u mliječnu smjesu. Miješajte dok se potpuno ne otopi. Ovu jednostavnu panna cottu razdijelite u četiri posude i stavite u hladnjak da se stegne barem nekoliko sati.
Za posluživanje, svaku posudu okrenite naopako na tanjur za posluživanje. Ako panna cotta ne ispadne, pažljivo uronite posudu u zdjelu tople vode da olabavi. Jednostavnu panna cottu poslužite uz preljev kompota od jagoda i svježe jagode.