Prirpremite dinstane gljive bukovače za ručak i iznenadite svoje ukućane. Gljive bukovače vrlo su ukusne ako se pripremaju na pravilan način. Donosimo osnovni recept kako pripremiti gljive bukovače. Ovaj jednostavan i osnovni recept možete uvijek prilagoditi svom ukusu. Pripremite gljive bukovače za ručak i poslužite ih uz salatu prema želji za savršen obrok.
Sastojci za pripremu bukovača gljiva:
- 1 kg bukovača
- 2 žlice maslinovog ulja
- žličica soja umaka
- žlica maslaca
- češanj češnjaka
- peršin
- sol
- papar
Kako pripremiti bukovače gljive:
Očistite bukovače i prerežite na četvrtine. Zagrijte maslinovo ulje i dinstajte bukovače na tavi. Dodajte soja umak i dinstajte oko 3 minute. Dodajte maslac i češnjak te dinstajte oko 2 minute. Na kraju začinite gljive bukovače sa soli i paprom, a i možete dodati peršin ili začin prema ukusu.
Bukovače dinstane na tavi s aromom češnjaka i maslaca su gotove, najbolje su kada se posluže odmah tople uz salatu prema želji.