Ako još niste vrijeme je da sami napravite domaći kruh. Priprema tijesta ne razlikuje se mnogo od pripreme tijesta za ostala dizana tijesta. Prilikom pripreme kruha potrebno je samo dva puta ostaviti tijesto da se diže. Sama izrada tijesta traje oko 15-ak minuta, a kruh je potrebno peći oko pola sata. Vrijeme dizanja tijesta za kruh je oko 2 sata. Kada se sve zbroji prema receptu kruh je gotov za manje od tri sata.
Sastojci za kruh:
- 1/2 kg brašna
- vrećica suhog kvasca
- žličica soli
- žličica šećera
- 300 ml tople vode
Recept za kruh:
Najprije pomiješajte sve suhe sastojke - brašno, kvasac, sol i šećer. Izmiješajte dobro i polako dolijevajte vodu. Dobro zamijesite tijesto, a ako želite možete dodati u tijesto i malo maslinovog ulja koje će dati dodatnu sočnost tijestu.
Nakon što ste dobro zamijesili tijesto prebacite ga u posudu i pokrijte krpom. Neka stoji minimalno sat vremena dok se ne udvostruči volumen.
Promijesite još jedanput tijesto i napravite željeni oblik. Ponovno prekrijte s krpom i ostavite u limu za pečenje ho sat vremena.
Kruh pecite na 220 stupnjeva Celzijusa oko pola sata. Pečeni kruh malo ohladite prije rezanja. Uživajte u mirisu i okusu domaćeg kruha.