Dizana tijesta / Jednostavan i brzi recept za najbolji domaći kruh

Image
Foto: Pixabay

Domaći kruh je najbolji kada je još topli i friško pečeni. Donosimo osnovni recept za domaći kruh koji možete obogatiti prema svom ukusu.

13.5.2023.
15:33
Pixabay
VOYO logo

Ako još niste vrijeme je da sami napravite domaći kruh. Priprema tijesta ne razlikuje se mnogo od pripreme tijesta za ostala dizana tijesta. Prilikom pripreme kruha potrebno je samo dva puta ostaviti tijesto da se diže. Sama izrada tijesta traje oko 15-ak minuta, a kruh je potrebno peći oko pola sata. Vrijeme dizanja tijesta za kruh je oko 2 sata. Kada se sve zbroji prema receptu kruh je gotov za manje od tri sata.

Sastojci za kruh:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg brašna
  • vrećica suhog kvasca
  • žličica soli
  • žličica šećera
  • 300 ml tople vode

Recept za kruh:

Najprije pomiješajte sve suhe sastojke - brašno, kvasac, sol i šećer. Izmiješajte dobro i polako dolijevajte vodu. Dobro zamijesite tijesto, a ako želite možete dodati u tijesto i malo maslinovog ulja koje će dati dodatnu sočnost tijestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ste dobro zamijesili tijesto prebacite ga u posudu i pokrijte krpom. Neka stoji minimalno sat vremena dok se ne udvostruči volumen.

Promijesite još jedanput tijesto i napravite željeni oblik. Ponovno prekrijte s krpom i ostavite u limu za pečenje ho sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruh pecite na 220 stupnjeva Celzijusa oko pola sata. Pečeni kruh malo ohladite prije rezanja. Uživajte u mirisu i okusu domaćeg kruha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo