Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
3,2,1 - kuhaj! /

Jede vam se nešto na žlicu: Aleksandra i Kristijan za vas su pripremili paprikaš

U paprikašu koristite meso po želji. Naš kuharski par odlučio se za svinjetinu. Paprikaš je odličan kada mu se doda kiselo vrhnje

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sastojci

0,500 svinjska noga

0,005 biljno ulje

0,300 luk

0,010 češnjak

0,100 bijelo vino

0,200 crvena paprika svježa

0,200 pire od rajčice

0,100 mljevena paprika slatka

0,020 lovorov list

prstohvat sol

prstohvat papar

0,020 gr peršin svježi

0,500 gr krumpir

0,100 gr maslac

0,200 ml mlijeko

Postupak

Meso narežite na komade veličine oraha. Luk ogulite i fino nasjeckajte. Papriku operite, očistite i narežite na kockice. Češnjak nasjeckajte. Ogulite krumpir, izrežite ga na kocke i stavite kuhati u slanoj vodi.

Kad je krumpir kuhan, dodajte maslac i mlijeko po ukusu te ga zgnječite u pire. U posudi pržite luk dok ne postane svijetlo žut. Dodajte češnjak i meso. Posolite i popaprite. Meso pržite oko 25 minuta te ga nekoliko puta promiješajte.

Dodajte tekućine prema potrebi. Dodajte papriku, mljevenu papriku, lovorov list i pasiranu rajčicu, nasjeckano peršinovo lišće i vino. Dodajte još 100 ml tekućine. Povremeno miješajte, dodajte tekućine ako treba i dosolite prema ukusu.

Paprikašu možete dodati kiselo vrhnje. Poslužite s pire-krumpirom.

Sve recepte kandidata kulinarskog showa potražite na stranici 321kuhaj!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike