Jede vam se nešto na žlicu: Aleksandra i Kristijan za vas su pripremili paprikaš
Sastojci
0,500 svinjska noga
0,005 biljno ulje
0,300 luk
0,010 češnjak
0,100 bijelo vino
0,200 crvena paprika svježa
0,200 pire od rajčice
0,100 mljevena paprika slatka
0,020 lovorov list
prstohvat sol
prstohvat papar
0,020 gr peršin svježi
0,500 gr krumpir
0,100 gr maslac
0,200 ml mlijeko
Postupak
Meso narežite na komade veličine oraha. Luk ogulite i fino nasjeckajte. Papriku operite, očistite i narežite na kockice. Češnjak nasjeckajte. Ogulite krumpir, izrežite ga na kocke i stavite kuhati u slanoj vodi.
Kad je krumpir kuhan, dodajte maslac i mlijeko po ukusu te ga zgnječite u pire. U posudi pržite luk dok ne postane svijetlo žut. Dodajte češnjak i meso. Posolite i popaprite. Meso pržite oko 25 minuta te ga nekoliko puta promiješajte.
Dodajte tekućine prema potrebi. Dodajte papriku, mljevenu papriku, lovorov list i pasiranu rajčicu, nasjeckano peršinovo lišće i vino. Dodajte još 100 ml tekućine. Povremeno miješajte, dodajte tekućine ako treba i dosolite prema ukusu.
Paprikašu možete dodati kiselo vrhnje. Poslužite s pire-krumpirom.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!