Svaki prilog će upotpuniti glavno jelo. Jeste li probali pripremiti ječmenu kašu kao prilog? Napravite nešto drugačiji prilog, pripremite ječmenu kašu. Recept za pripremu ječmene kaše kao priloga je vrlo jednostavan i brz.
Sastojci za ječmenu kašu kao prilog:
- ječmena kaša
- sol
- maslac
Priprema ječmene kaše kao prilog:
Kako bi napravili ječmenu kašu kao prilog, isperite 1 čašu ječma pod tekućom vodom i pržite je na tavi oko 5 minuta, redovito miješajući da porumeni. Zakuhajte vodu (2,5 šalice) u loncu, dodajte prstohvat soli po ukusu i ulijte prženu ječmenu kašu.
Zakuhajte ječmenu kašu kao prilog na srednjoj vatri, a zatim smanjite vatru na minimum i ostavite kuhati dok sva tekućina ne prokuha. To obično traje oko 35 minuta. Po završetku kuhanja u ječmenu kašu kao prilog dodajte 30 g maslaca, zamotajte u ručnik i ostavite.
Uživajte u ječmenoj kaši kao prilogu uz vaše omiljeno glavno jelo.