Janjetina ispod peke jelo je koje se najčešće priprema u posebnim prilikama. Priprema ovog jela je vrlo jednostavna, potrebno je samo imati peku u kojoj će se peći janjetina. Kako se priprema jelo janjetina ispod peke?
Sastojci za janjetinu ispod peke:
- 2 kg janjetine
- 1 kg krumpira
- 2 rajčice
- 1 jabuka
- 2 glavice luka
- listovi ružmarina
- sol - po ukusu
- šalica bijelog vina ili vode
- malo ulja
Priprema janjetine ispod peke je zapravo vrlo jednostavna: sve zajedno stavite u peku i začinite listićima ružmarina, morskom soli i uljem. Samo prerežite krumpir, rajčicu, luk i jabuku na pola.
Kuhajte janjetinu ispod peke na način opisan u gornjem tekstu 1,5 do 2 sata. Nakon otprilike 45 minuta peku možete otkriti i janjetinu okrenuti na drugu stranu. Prekrijte janjetinu ispod peke vrelom žeravicom i nastavite peći.
Meso treba biti lijepo i zlatno, krumpir hrskav, a povrće mekano.