Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako se priprema jelo janjetina ispod peke?

Jelo janjetina ispod peke specijalitet je koji se priprema u posebnim prilikama. Kako se priprema jelo janjetina ispod peke?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Janjetina ispod peke jelo je koje se najčešće priprema u posebnim prilikama. Priprema ovog jela je vrlo jednostavna, potrebno je samo imati peku u kojoj će se peći janjetina. Kako se priprema jelo janjetina ispod peke?

Sastojci za janjetinu ispod peke:

2 kg janjetine

1 kg krumpira

2 rajčice

1 jabuka

2 glavice luka

listovi ružmarina

sol - po ukusu

šalica bijelog vina ili vode

malo ulja

Priprema janjetine ispod peke je zapravo vrlo jednostavna: sve zajedno stavite u peku i začinite listićima ružmarina, morskom soli i uljem. Samo prerežite krumpir, rajčicu, luk i jabuku na pola.

Kuhajte janjetinu ispod peke na način opisan u gornjem tekstu 1,5 do 2 sata. Nakon otprilike 45 minuta peku možete otkriti i janjetinu okrenuti na drugu stranu. Prekrijte janjetinu ispod peke vrelom žeravicom i nastavite peći.

Meso treba biti lijepo i zlatno, krumpir hrskav, a povrće mekano.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike