Kada dođe proljeće i na tržnice šparoge, znamo da je vrijeme za naš omiljeni doručak – jaja sa šparogama. Mirisom i okusom jaja sa šparogama oduševljavaju svakoga, a nekako ih se ne možemo zasititi. Priprema je jednostavna, a ako niste ljubitelj za doručak, jaja sa šparogama odličan su prilog nekom mesnom ili ribljem jelu, kao i odlična večera.
Za jaja sa šparogama trebate:
- 250 grama šparoga
- 4 jaja
- 1 mladi luk
- Malo maslinova ulja
- Sol, papar, peršin, bosiljak
Za početak je potrebno očistiti šparoge. Šparoge se čiste tako da stabljike lomite dok ne dođete do žilavog djela. Zatim ih skuhajte isključivo 5 minuta kako bi izgubile gorčinu. Za to vrijeme narežite mladi luk na kolutiće te popržite na maslinovom ulju u tavi. Ocijedite šparoge te dodajte mladom luku. Neka se sve zajedno dinsta nekoliko minuta. Za to vrijeme razmutite jaja sa soli i paprom. Izlijte jaja preko šparoga i luka. Kada su jaja gotova, pospite sve peršinom i bosiljkom.
Ovako pripremljena jaja sa šparogama nama su najdraže jelo u proljeće!