Kuharica /

Jaja sa gljivama i lukom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kako se pripremaju jaja sa gljivama i lukom? Jaja sa gljivama i lukom su jednostavan i ukusan obrok koji može biti savršen za doručak ili brzi ručak. Pogledajte kako se pripremaju jaja sa gljivama i lukom.

6.4.2023.
15:31
Pixabay
VOYO logo

Jaja su svestrana namirnica koja se može pripremiti na razne načine. Ovaj recept je idealan za sve one koji traže jednostavan način za uživanje u jajima na nešto drugačiji način.

Za pripremu jaja sa gljivama i lukom, potrebni su sljedeći sastojci u gramima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 jaja
  • 100 g gljiva
  • 50 g luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • Sol i papar po ukusu

Priprema jaja sa gljivama i lukom:

Prvo, gljive treba očistiti i narezati na tanke listiće. Luk treba oguliti i nasjeckati na male komadiće. U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac, a zatim dodajte nasjeckani luk i pržite ga dok ne postane mekan i proziran. Dodajte narezane gljive i nastavite pržiti dok ne omekšaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uu zdjeli razmutite jaja i začinite ih solju i paprom po ukusu. Kada su gljive gotove, ulijte jaja u tavu i promiješajte sve sastojke. Kuhajte na laganoj vatri, povremeno miješajući, dok se omlet ne zgusne.

Ovaj jednostavan recept za jaja sa gljivama i lukom može se prilagoditi prema vašem ukusu. Možete dodati razne druge sastojke, poput sira ili šunke, kako biste dobili još ukusniji obrok. U svakom slučaju, ovaj jednostavan obrok će vas zasititi i oduševiti vaše nepce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo