Mnogi ljudi nikada ne bi pomislili da spoje jaja i tikvice, ali ovo jelo nadmašiti će sva vaša očekivanja. Potrebno je samo nekoliko minuta da pripremite jaja s tikvicama, te je ovo jelo savršen način da iskoristite tikvice dok su u sezoni.
Sastojci potrebni da se pripreme jaja s tikvicama su:
- 2 srednje velike tikvice
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- Sol
- Svježe mljeveni papar
- 6 jaja
- 2 žlice nemasnog mlijeka
- 2 žlice mljevenog vlasca
Kada pripremate jaja s tikvicama, najprije tikvice naribajte na krupnije rupice ribeža. Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri u velikoj tavi. Dodajte tikvice. Pirjajte, često miješajući, dok tikvice ne uvenu, oko tri minute. Dodajte češnjak i nastavite pirjati, miješajući, još minutu ili dvije dok češnjak ne zamiriše. Začinite tikvice po ukusu solju i paprom. Smanjite vatru na srednju.
Sljedeći korak koji trebate učiniti kada pripremate jaja s tikvicama je miješanje jaja. Pomiješajte jaja u srednjoj zdjeli. Dodajte mlijeko, sol i papar po ukusu, pa promiješajte. Umiješajte vlasac. Dodajte u tavu s tikvicama i pržite miješajući svakih nekoliko sekundi drvenom kuhačom dok se jaja ne umute. Maknite s vatre i poslužite jaja s tikvicama. Dobar tek!