Jaja s gljivama savršeno je jesti uz tost kruh, tortilju ili čak palačinku. Svi znamo da je doručak vrlo važan obrok za naše zdravlje. I trebamo jesti hranu bogatu proteinima i ugljikohidratima za našu energiju. Kako biste povećali energetsku vrijednost vašeg doručka pripremite jaja s gljivama.
Za pripremu kajgane od gljiva po receptu, sastojci su vrlo jednostavni i laki za pripremu.
- 2 jaja
- 1 šalica nasjeckanih gljiva iz konzerve
- pola šalice nasjeckanog luka
- sol i crni papar za okus
- peršin za ukras
- 2 žlice maslinovog ulja
Jaja s gljivama priprema:
Dodajte ulje u tavu na srednjoj vatri. Ako nemate maslinovog ulja, možete koristiti bilo koje biljno ulje po želji. Kad se zagrije, dodajte luk i miješajte ga nekoliko minuta ili dok ne postane svijetlo smeđ.
Dodajte gljive i dobro promiješajte. Namjestite na nisku temperaturu i pokrijte poklopcem. Neka se kuha do 4 do 5 minuta ili dok ne postane tamno smeđa.
Dok se gljiva kuha, dodajte jaje, sol i crni papar u manju zdjelu. Umutiti jaje. Dodajte jaje u tavu i dobro promiješajte. Nakon što je jaje kuhano, isključite vatru prije posluživanja jaja s gljivama.