Recept i priprema /

Započnite dan uz ukusan doručak - jaja s gljivama

Image

Jaja s gljivama postati će vaš omiljeni obrok za doručak. To je jedan od najjednostavnijih recepata za doručak koji možete napraviti dok ste u kući.

1.9.2022.
15:34
VOYO logo

Jaja s gljivama savršeno je jesti uz tost kruh, tortilju ili čak palačinku. Svi znamo da je doručak vrlo važan obrok za naše zdravlje. I trebamo jesti hranu bogatu proteinima i ugljikohidratima za našu energiju. Kako biste povećali energetsku vrijednost vašeg doručka pripremite jaja s gljivama.

Za pripremu kajgane od gljiva po receptu, sastojci su vrlo jednostavni i laki za pripremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 jaja
  • 1 šalica nasjeckanih gljiva iz konzerve
  • pola šalice nasjeckanog luka
  • sol i crni papar za okus
  • peršin za ukras
  • 2 žlice maslinovog ulja

Jaja s gljivama priprema:

Dodajte ulje u tavu na srednjoj vatri. Ako nemate maslinovog ulja, možete koristiti bilo koje biljno ulje po želji. Kad se zagrije, dodajte luk i miješajte ga nekoliko minuta ili dok ne postane svijetlo smeđ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte gljive i dobro promiješajte. Namjestite na nisku temperaturu i pokrijte poklopcem. Neka se kuha do 4 do 5 minuta ili dok ne postane tamno smeđa.

Dok se gljiva kuha, dodajte jaje, sol i crni papar u manju zdjelu. Umutiti jaje. Dodajte jaje u tavu i dobro promiješajte. Nakon što je jaje kuhano, isključite vatru prije posluživanja jaja s gljivama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo