Ragout od mljevene puretine
Luk, mrkvu i celer narežite na sitne komade i dodajte na zagrijano ulje.
SASTOJCI:
80 dkg mljevene puretine, 2 luka, češnjak, 2 mrkve, 1 peršin, 15 dkg slanine, svježi bosiljak, 80 g pirea od rajčice, 2 dcl bijelog vina,1 list lovora.
Priprema:
Luk, mrkvu i celer narežite na sitne komade i dodajte na zagrijano ulje. Pirjajte 5 do 6 minuta te zatim stavite malo stabljike od celera i slaninu. Kad povrće omekša, dodajte meso i pirjajte 5 minuta. Dodajte soli i koncentrat od rajčice. Zalijte bijelim vinom i kuhajte 20 minuta.
Kad se sve povezalo, dodajte malo bosiljka.
Servirati uz špagete.
Cijelu pripremu ovoga ukusnog jela možete pogledati u našem video prilogu.