Inspekcija uletjela u kuhinju Tomislava Gretića!
Gulaš juha
SASTOJCI:
Juneći but narežite na manje kockice. Sitno narežite luk,
češnjak, mrkvu i peršin. U lonac dodajte luk, malo ga
prepržite, dodajte meso i dva lista lovora.
80 dkg junećeg buta
60 dkg luka
10 dkg mrkve
15 dkg smeđih šampinjona
15 dkg bijelih šampinjona
10 dkg pirea od rajčice
3 dcl crnog vina
lovor
peršin
paprika u rahu
sol
papar chilli
PRIPREMA:
Juneći but narežite na manje kockice. Sitno narežite luk, češnjak, mrkvu i peršin. U lonac dodajte luk, malo ga prepržite, dodajte meso i dva lista lovora.
Pirjajte 15 minuta dok meso ne omekša. Nakon toga dodajte narezanu mrkvu, češnjak i peršin. Narežite slaninu na kockice i dodajte je u gulaš. Šampinjone također narežite, ali na veće komade, i također dodajte u gulaš. Posolite.
Dodajte pire rajčice, crvene paprike, malo chillija, malo timijana i na kraju sve zalijte crnim vinom, promiješajte i zalijte s vodom. Još malo promiješajte i ostavite da se kuha oko 45 minuta dok meso ne omekša.
Pripremu cijelog ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu .
403 Forbidden