Svijet biljaka /

Kako koristiti i koje su osnovne karakteristike indijskog trputca?

Indijski trputac smatra se biljkom koja će riješiti probleme s probavom te vam može pomoći u gubitku viška kilograma.

4.6.2022.
15:31
VOYO logo

Indijski trputac smatra se kraljem probave jer će pridonijeti normalnom funkcioniranju probavnog sustava koji može biti opterećen zbog stresa, neraznolike prehrane ili nedovoljnog unosa tekućine. Indijski trputac se još naziva i buhačica, a koriste se ljuskice i prah koji se dobiva iz ovojnice indijskog trpuca.

Ljuskice mogu uvećati svoj volumen za čak 15 puta jer polisharidna sluz može vezati veće količine vode. Indijski trputac izvor je prehrambenih vlakana te se zbog svog neutralnog okusa može koristiti u kombinaciji sa sokovima ili u pripremi pekarskih proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indijski trputac može se konzumirati tako da se 1-3 žlica ljuskica umiješa u 2 dcl jogurta ili vode ili soka. Dobro se izmiješa i može se jesti. Pijete dosta vode kada konzumirate indijski trputac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo