Svijet žitarica /

Ima li ječam gluten? Koje su osnovne karakteristike i dobrobiti ječma?

Image
Foto: Pixabay

Ječam je vrlo popularna žitarica koja ima vrlo široku primjenu. Saznajte ima li ječam gluten.

22.8.2023.
15:59
Pixabay
VOYO logo

Ječam je žitarica koju ljudi mogu koristiti u kruhu, pićima, varivima i drugim jelima. Kao cjelovita žitarica, ječam osigurava vlakna, vitamine i minerale za zdravu funkciju tijela. Sve to nudi razne zdravstvene prednosti. Konzumiranje prehrane bogate cjelovitim žitaricama kao što je ječam može pomoći u smanjenju rizika od pretilosti, dijabetesa, srčanih bolesti, određenih vrsta raka i drugih kroničnih zdravstvenih problema.

Sadržaj kalija, folata, željeza i vitamina B-6 u ječmu, zajedno s nedostatkom kolesterola, su vrlo dobre karakteristike za poboljšavanje kardiovaskularnih funkcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadrži li ječam gluten? Da, ječam sadrži gluten. Sadrži oko 5 do 8 posto glutena, tako da ga ne bi trebali konzumirati osobe s celijakijom ili necelijakijom osjetljivosti na gluten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo