Zbog nedostatka vremena, svi bismo ponekad htjeli pripremiti nešto brzo, a opet ukusno za ručak.
Sastojci za ručak s mljevenim mesom:
- maslinovo ulje
- 400 g goveđeg mljevenog mesa
- 200 g dimljene pancete
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- 4 češnja češnjaka
- 1 grančica timijana
- 2 lista lovora
- 2 žličice sušenog origana
- 1 žličica smeđeg šećera
- 1 žlica pirea od rajčice
- 1 žlica crnog vinskog octa
- 100 ml punomasnog mlijeka
- 1 l konzervirane rajčice
- 100 g parmezana naribati
Priprema ručka s mljevenim mesom:
Kako biste pripremili ukusan ručak od mljevenog mesa, najprije zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj neprianjajućoj tavi i izmrvite mljeveno meso. Dobrih 30 minuta kuhajte mljeveno meso. Otpustit će puno tekućine za koju želite da ispari, a onda će na kraju završiti krčkajući u vlastitoj masnoći.
Ako tava postane presuha, pokapajte s još malo maslinovog ulja. Pred kraj nastavite miješati mljeveno meso dok ne postane prošarano hrskavim smeđim komadićima.
Za ručak od mljevenog mesa, zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva Celzijevih. Dok se mljeveno meso pirja, zagrijte još malo ulja u vatrostalnoj posudi i pirjajte pancetu pet minuta dok ne počne rumeniti i otpuštati masnoću, zatim ubacite povrće i začinsko bilje, te sitno izmrvite preko suhih vrganja.
Lagano kuhajte pet minuta dok sastojci ne omekšaju i počnu rumeniti. Pospite šećerom, zatim umiješajte pire od rajčice i ocat. Pirjajte dok ne postane lagano, zatim promiješajte mljeveno meso i ulijte mlijeko i rajčice.
Začinite, a zatim ubacite koru parmezana. Pustite da provrije, zatim poklopite i pecite u pećnici 3 sata. Ručak od mljevenog mesa možete poslužiti uz tjesteninu.