Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Ideje i recepti za ukusna i hranjiva zimska variva

Zimska variva su neodoljiva, a griju nas i hrane tijekom hladnih mjeseci. Zašto je dobro jesti zimska variva?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Zimska variva su prepoznatljiva jela koja nas griju i hrane tijekom hladnih mjeseci. Ova ukusna i hranjiva jela predstavljaju savršen izbor za obrok koji će vas ugrijati i pružiti vam potrebnu energiju.

Bez obzira jeste li ljubitelj povrća, mahunarki ili mesa, zimska variva nude nevjerojatnu raznolikost okusa i tekstura. Osim što su ukusna, zimska variva često su i jednostavna za pripremu, što ih čini dostupnim svima.

Zimska variva s povrćem poput bundeve, kelja, mrkve, krumpira i luka su popularan izbor. Kombinacija svježeg ili smrznutog povrća, začina i temeljaca rezultira bogatim i aromatičnim jelima koja će vas zasititi i nahraniti.

Variva su također idealna za osvježenje i zagrijavanje tijela. Topla juha ili gusto varivo savršeno pristaju hladnim zimskim večerima, pružajući osjećaj ugode i zadovoljstva. Bogatstvo sastojaka poput mahunarki, mesa ili korijenja čini ih hranjivim izborom za cjelovit obrok.

Donosimo recept za ukusno i hranjivo zimkso varivo koje će vas oduševiti.

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja1 luk, nasjeckan2 češnja češnjaka2 mrkve2 krumpira2 šalice kupusa1 šalica leće4 šalice povrtnog temeljca ili vode1 lovorov list1 žličica sušenog timijanaSol i papar po ukusu

Kako biste pripremili zimsko varivo, najprije u velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te ih dinstajte nekoliko minuta dok ne postanu mekani i lagano zlatni.

Dodajte mrkvu, krumpir, kupus i leću u lonac. Promiješajte sve sastojke kako bi se dobro kombinirali.

Prelijte povrtni temeljac ili vodu preko povrća. Dodajte lovorov list, sušeni timijan, sol i papar po ukusu. Sve zajedno dobro promiješajte.

Pustite da zimsko varivo zakuha, a zatim smanjite vatru na lagano kuhanje. Pokrijte lonac i kuhajte varivo oko 30-40 minuta ili dok povrće ne omekša, a okusi se dobro sjedine.

Ako želite, prije posluživanja posipajte varivo svježim sjeckanim peršinom za dodatnu aromu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike