Lungić je jedan od najukusnijih dijelova svinjskog mesa i najbolji je kada ga pripremate u pećnici. Njegova je priprema laka, a pripremljeni lungić u pećnici uvijek će ispasti ukusno, začinjeno i primamljivo.
Za lungić u pećnici trebate sljedeće sastojke:
- 0,5 kg lungića
- sol, papar, češnjak u prahu
- žlica senfa
- 100 grama pancete
- kockica maslaca
Lungić očistite od žilica te ga zarežite po pola. Napravite smjesu od senfa, žličice soli, papra i češnjaka u prahu te dobro premažite lungić. U zarezani dio posložite pancetu te po njoj narežite maslac. Stavite na papir za pečenje u lim. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva otprilike 40 do 45 minuta. Preporučamo da uz lungić u pećnici ispečete i krumpir te povrće. Za bolji okus preporučamo da pečete sve zajedno. Lungić u pećnici će pustiti sokove zbog kojih će krumpir i povrće biti puno ukusniji.
Ovako pripremljeni lungić u pećnici oduševit će baš svakoga.