Glavno jelo /

Ideja i recept kako pripremiti sočan i mekani lungić u pećnici

Image
Foto: Pixabay

Lungić u pećnici brzo je i ukusno jelo koje neka pronađe mjesto na vašem jelovniku. Kako se lungić u pećnici priprema?

15.4.2023.
11:20
Pixabay
VOYO logo

Lungić je jedan od najukusnijih dijelova svinjskog mesa i najbolji je kada ga pripremate u pećnici. Njegova je priprema laka, a pripremljeni lungić u pećnici uvijek će ispasti ukusno, začinjeno i primamljivo.

Za lungić u pećnici trebate sljedeće sastojke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 0,5 kg lungića
  • sol, papar, češnjak u prahu
  • žlica senfa
  • 100 grama pancete
  • kockica maslaca

Lungić očistite od žilica te ga zarežite po pola. Napravite smjesu od senfa, žličice soli, papra i češnjaka u prahu te dobro premažite lungić. U zarezani dio posložite pancetu te po njoj narežite maslac. Stavite na papir za pečenje u lim. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva otprilike 40 do 45 minuta. Preporučamo da uz lungić u pećnici ispečete i krumpir te povrće. Za bolji okus preporučamo da pečete sve zajedno. Lungić u pećnici će pustiti sokove zbog kojih će krumpir i povrće biti puno ukusniji.

Ovako pripremljeni lungić u pećnici oduševit će baš svakoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo