Glavno jelo / Ideja i recept kako pripremiti sočan i mekani lungić u pećnici

Image
Foto: Pixabay

Lungić u pećnici brzo je i ukusno jelo koje neka pronađe mjesto na vašem jelovniku. Kako se lungić u pećnici priprema?

15.4.2023.
11:20
Pixabay
VOYO logo

Lungić je jedan od najukusnijih dijelova svinjskog mesa i najbolji je kada ga pripremate u pećnici. Njegova je priprema laka, a pripremljeni lungić u pećnici uvijek će ispasti ukusno, začinjeno i primamljivo.

Za lungić u pećnici trebate sljedeće sastojke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 0,5 kg lungića
  • sol, papar, češnjak u prahu
  • žlica senfa
  • 100 grama pancete
  • kockica maslaca

Lungić očistite od žilica te ga zarežite po pola. Napravite smjesu od senfa, žličice soli, papra i češnjaka u prahu te dobro premažite lungić. U zarezani dio posložite pancetu te po njoj narežite maslac. Stavite na papir za pečenje u lim. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva otprilike 40 do 45 minuta. Preporučamo da uz lungić u pećnici ispečete i krumpir te povrće. Za bolji okus preporučamo da pečete sve zajedno. Lungić u pećnici će pustiti sokove zbog kojih će krumpir i povrće biti puno ukusniji.

Ovako pripremljeni lungić u pećnici oduševit će baš svakoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo