Brzi ručak od puretine gotov je za manje od pola sata. Za pripremu brzog ručka od puretine nabavite pureći file i priprema može početi. Recept za pripremu ovog jednostavnog i brzog ručka s puretinom možete prilagoditi svom ukusu osobito što se tiče začina u marinadi. Važno je dobro marinirati pureći file kako bi ostao sočan i mekan.
Sastojci za brzi ručak od puretine:
- 2 pureća filea
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- sok od limuna
- nasjeckani peršin
- sol
- papar
Kako pripremiti brzi ručak od puretine:
Napravite marinadu od maslinovog ulja, češnjaka, soka od limuna, peršina, soli i papra.
Marinadu utrljajte ravnomjerno na svaki pureći file. Ostavite neka se marinira barem 20 minuta. Za to vrijeme zagrijte maslinovo ulje na tavi i pecite svaki komad purećeg filea oko 5 minuta sa svake strane.
Nakon pečenja izvadite ga iz tave i stavite na tanjur. Pečeni pureći file najbolji je kada se odmah posluži uz prilog i salatu prema želji.