Ručak sa svinjetinom često nađe mjesto na vašem jelovniku. Međutim, da se ne ponavljate s istim jelima, donosimo ideju i recept kako možete pripremiti ručak sa svinjetinom.
Sastojci za ručak sa svinjetinom:
- 2 krumpira, oguljena i grubo nasjeckana
- 1/2 kg svinjskog filae
- 30 g glatkog brašna
- 1 žlica biljnog ulja
- 70 g maslaca
- 1 grančica kadulje
- jabuka, izvadite jezgru i izrežite na 8 kriški
- žlica kapara
- 50 ml punomasnog mlijeka
- kriška limuna
Kako bi svinjetina bila spremna za ručak, stavite pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva Celzijusa. Za to vrijeme krumpir skuhajte u posoljenoj vodi. Zatim svinjetinu narežite na šnite od 2cm i dobro začinite.
Na zagrijanu tavu ulijte ulje i dodajte svinjetinu, pa pecite 2 minute sa svake strane. Dodajte maslac, kadulju, jabuku i kapare i pirjajte minutu. Umaku dodajte i malo limuna.
Kuhani krumpir procijedite, a nakon toga ga vratite u tavu s ostatkom maslaca, mlijekom i malo soli. Pasirajte kako bi dobili pire. Ručak sa svinjetinom uz prilog od pirea je gotov.