Tarama je popularni namaz za predjelo koji se ne kuha i ne peče i koje se pravi od riblje ikre, maslinovog ulja i limunovog soka. Ovo predjelo od ikre je uobičajeno u Grčkoj, gdje je poznato kao taramo salata. Saznajte kako spremiti ikru od ribe uz ovaj recept.
Sastojci:
- 8 žlica ikre
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 žlica sitno naribanog luka
- paprika, po ukusu
- masline, za ukras
- lišće peršina ili lišće celera za ukras
Kako spremiti ikru od ribe kao predjelo?
U zdjeli multipraktika ili pomoću blendera napravite pire od 8 žlica dimljene ili nedimljene ikre šarana ili bakalara. Dodajte limunov sok i promiješajte. Polako ulijevajte maslinovo ulje dok se dobro ne sjedini. Dodajte luk i tako ste dodali sve sastojke u ovo predjelo od ikre. Ako je namaz pregust, dodajte vodu malo po malo da dobijete konzistenciju koja se lako maže.
Prebacite u lijepu zdjelu za posluživanje i ohladite. Kad ste spremni za posluživanje, namaz pokapajte s malo maslinova ulja, pospite paprikom i ukrasite s nekoliko maslina i lišćem peršina ili celera. Ohladite namaz i poslužite. Sada znate kako spremiti ikru od ribe na jako jednostavan način, ali svakako otmjen i pun okusa.