Kuharica / Ideja i recept kako spremiti ikru od ribe

Image
Foto: Pixabay

Jeste li ikada kušali ikru? Ikra može biti vrlo ukusna ako se pripremi na pravilan način. Donosimo recept za namaz od ikre koji će vam pokazati kako spremiti ikru od ribe na jednostavan način.

1.7.2023.
10:53
Pixabay
VOYO logo

Tarama je popularni namaz za predjelo koji se ne kuha i ne peče i koje se pravi od riblje ikre, maslinovog ulja i limunovog soka. Ovo predjelo od ikre je uobičajeno u Grčkoj, gdje je poznato kao taramo salata. Saznajte kako spremiti ikru od ribe uz ovaj recept.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 8 žlica ikre
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 žlica sitno naribanog luka
  • paprika, po ukusu
  • masline, za ukras
  • lišće peršina ili lišće celera za ukras

Kako spremiti ikru od ribe kao predjelo?

U zdjeli multipraktika ili pomoću blendera napravite pire od 8 žlica dimljene ili nedimljene ikre šarana ili bakalara. Dodajte limunov sok i promiješajte. Polako ulijevajte maslinovo ulje dok se dobro ne sjedini. Dodajte luk i tako ste dodali sve sastojke u ovo predjelo od ikre. Ako je namaz pregust, dodajte vodu malo po malo da dobijete konzistenciju koja se lako maže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebacite u lijepu zdjelu za posluživanje i ohladite. Kad ste spremni za posluživanje, namaz pokapajte s malo maslinova ulja, pospite paprikom i ukrasite s nekoliko maslina i lišćem peršina ili celera. Ohladite namaz i poslužite. Sada znate kako spremiti ikru od ribe na jako jednostavan način, ali svakako otmjen i pun okusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo