Torta od višanja savršena je za ljetne dane, ali godi i u bilo koje drugo doba godine. Recepti za pripremu voćnih kolača i to s višnjama su brojni. Kremu za tortu od višanja možete iskoristiti i kao samostalni desert.
Krema za tortu od višanja sastojci:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 250 g mascarpone sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice pekmeza od višanja
Za kremu za tortu od višanja, u velikoj zdjeli istucite slatko vrhnje dok ne postane čvrsto.
U drugoj zdjeli, istucite mascarpone sir dok smjesa ne postane glatka. U sljedećem koraku pripreme kreme za tortu od višanja, dodajte šećer u prahu i vaniliju u mascarpone sir i miksajte dok se sve ne sjedini. Polako umiješajte istučeno slatko vrhnje u mascarpone smjesu dok ne dobijete glatku kremu. Dodajte pekmez od višanja i nježno ga umiješajte u kremu.
Kremu stavite u hladnjak dok ne pripremite tortu od višanja. Ova krema savršeno se slaže s tortom od višanja, a možete je koristiti i za druge vrste kolača ili muffina.