Zobene pahuljice hranjiva su namirnica koja se može iskoristiti na brojne načine. Najčešće se priprema za doručak i može se pripremiti na različite načine. Donosimo jedan zanimljiv i ukusan recept kako pripremiti zobenu kašu za doručak. Ovaj recept možete prilagoditi svom ukusu i kombinirati različite namirnice.
Sastojci za zobenu kašu:
- 2,5 dcl vode
- prstohvat soli
- 1/2 šalice zobenih pahuljica
- 3 dcl punomasnog mlijeka
- med
Nadjev za zobenu kašu:
- zrela banana
- žličica smeđeg šećera
- 1/2 žlice maslaca
- bademi - tostirani
Kako pripremiti zobenu kašu:
Zagrijte vodu i sol do vrenja. Dodajte zobene pahuljice i kada zakuhaju kuhajte ih oko 5 minuta uz povremeno miješanje.
Dodajte mlijeko i ostavite da zavrije. Kuhajte uz povremeno miješanje oko 10 minuta.
Napravite preljev tako da na tavi otopite maslac i dodajte narezane banane. Zasladite ih sa šećerom i pržite oko 2 minute s obje strane.
U kuhanu zobenu kašu dodajte karamelizirane banane i pospite s tostiranim bademima.
Zobena kaša je gotova i savršen je odabir za doručak. Ovaj recept kako pripremiti zobenu kašu možete prilagoditi svom ukusu.