Jela s vrganjima su brojna, a najčešće su dio različitih umaka i dodataka glavnom jelu. Međutim, vrganje možete pripremiti i kao glavni obrok. Donosimo recept za pripremu dinstanih vrganja na češnjaku. U ovaj recept na kraju možete dodati i jaja ovisno o želji. Pripremite vrganje za glavno jelo prema receptu.
Sastojci za pripremu vrganja:
- 50 dkg grama vrganja
- 2 režnja češnjaka
- malo ulja
- sol i papar po ukusu
Kako pripremiti vrganje:
Prvi korak u pripremi vrganja je čišćenje i rezanje samih vrganja. Gljive je potrebno dobro očistiti od zemlje i svih nečistoća, a nakon toga narezati. Najbolji način za čišćenje vrganja je uz pomoć četkice.
Nakon toga dinstajte na uli češnjak i dodajte vrganje. Začinite sa soli i paprom prema ukusu. Dinstajte sve zajedno oko 10 minuta uz povremeno miješanje. Zadnjih nekoliko minuta prema želji možete dodati i nekoliko razmućenih jaja. I kada su jaja pečena i vrganji mekani jelo je gotovo.
Vrganji su gotovi i spremni za posluživanje uz omiljenu salatu.