Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Jela s tikvicama /

Ideja i recept kako pripremiti tikvice za ručak

Tikvice su vrlo hranjiva i zahvalna namirnica koja se može pripremiti na različite načine. Donosimo recept kako pripremiti tikvice za glavni obrok za ručak.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Tikvice se mogu pripremiti za predjelo, prilog ili kao glavno jelo. Punjene tikvice samo je jedno od jela koje možete pripremiti i poslužiti za ručak kao glavno jelo. Pratite recept i pripremite punjene tikvice za glavno jelo za ručak. Jelo je gotovo za manje od sat vremena s pripremom i pečenjem.

Sastojci za punjene tikvice:

4 velike tikvice

2/3 šalice krušnih mrvica

1/2 šalice ribanog parmezana

1/4 šalice nasjeckanog peršina

4 češnja češnjaka

1/4 šalice maslaca - otopljenog

sol

papar

Kako pripremiti tikvice za ručak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.

Prerežite tikvice na pola i posložite ih s prerezanom stranom prema gore na lim za pečenje.

Pomiješajte krušne mrvice, parmezan, peršin i češnjak. Ulijte maslac, začinite sa soli i paprom i napravite nadjev za tikvice.

Ispunite nadjevom polovice tikvice i malo pokapajte uljem,

Pecite punjene tikvice oko 20 minuta u pećnici. Punjene tikvice su gotove i spremne za posluživanje kao glavno jelo za ručak uz salatu prema želji.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike