Tikvice se mogu pripremiti za predjelo, prilog ili kao glavno jelo. Punjene tikvice samo je jedno od jela koje možete pripremiti i poslužiti za ručak kao glavno jelo. Pratite recept i pripremite punjene tikvice za glavno jelo za ručak. Jelo je gotovo za manje od sat vremena s pripremom i pečenjem.
Sastojci za punjene tikvice:
- 4 velike tikvice
- 2/3 šalice krušnih mrvica
- 1/2 šalice ribanog parmezana
- 1/4 šalice nasjeckanog peršina
- 4 češnja češnjaka
- 1/4 šalice maslaca - otopljenog
- sol
- papar
Kako pripremiti tikvice za ručak:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.
Prerežite tikvice na pola i posložite ih s prerezanom stranom prema gore na lim za pečenje.
Pomiješajte krušne mrvice, parmezan, peršin i češnjak. Ulijte maslac, začinite sa soli i paprom i napravite nadjev za tikvice.
Ispunite nadjevom polovice tikvice i malo pokapajte uljem,
Pecite punjene tikvice oko 20 minuta u pećnici. Punjene tikvice su gotove i spremne za posluživanje kao glavno jelo za ručak uz salatu prema želji.