Sezona šparoga traje od kraja velače do početka lipnja. Tada šparoge imaju najbolji okus i savršen su izbor za predjelo. One su izrazito hranjive i ukusne, a vrlo jednostavno se pripremaju. Postoje različiti načini pripreme šparoga, donosimo jedan jednostavan i orginalan recept kako pripremiti šparoge iz uzgoja na tavi.
Sastojci za pripremu šparoga iz uzgoja:
- vezica šparoga
- žlica maslinovog ulje
- žlica maslaca
- 2 češnja češnjaka
- prstohvat soli
- papar
- 1/2 limuna
- 2 žlice parmezana
Kako pripremiti šparoge iz uzgoja:
Narežite šparoge na manje komade. Na maslinovom ulju kuhajte šparoge oko 10 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte maslac, češnjak, sol i papar. Sve zajedno promiješajte i dinstajte još 2 minute.
Šparoge su gotove i spremne za posluživanje kao prilog uz glavno jelo. Prije posluživanja možete ih pokapati sa sokom od pola limuna i pospijte s parmezanom.