Priprema quinoue je stvarno jednostavna. Vrlo je važno da se quinoua dobro ispere prije kuhanja zbog toga što ona ima prirodni omotač koji kuhanoj quinoui može dati gorak ili sapunast okus. Ispiranjem quinoue prije kuhanja dobiti ćete ukusan orašasti okus.
Također, kako bi pripremili quionou umjesto ispiranja možete se odlučiti i za sljedeću opciju. Nekuhanu quionou dodajte u posudu s hladnom vodom te je potom promućkajte nekoliko puta. Zatim ocjedite vodu i ponovite još jednom.
Sastoji potrebni kako bi pripremili quinou:
- 1 šalica quinou
- 2 šalice vode ili pilećeg temeljca ili juhe od povrća
- Prstohvat morske soli, po želji
Kako pripremiti quinou;
Pomiješajte ispranu quinou i vodu (ili temeljac) u tavi na srednje jakoj vatri. Pustite da zakipi, a zatim kuhajte na laganoj vatri nepoklopljeno 10 do 15 minuta.
Tavu maknite s vatre i poklopite je te pustite quinou nekoliko minuta.
Otklopite, a zatim vilicom izbijte quinou i uživajte u jelu.