Kuharica /

Ideja i recept kako pripremiti piletinu za ručak

Image
Foto: Pixabay

Piletina je neizostavni dio vjerojatno svakog jelovnika. Postoje različiti načini kako pripremiti piletinu.

4.5.2023.
12:56
Pixabay
VOYO logo

Dosadila vam je priprema piletine uvijek na isti način. Pripremite piletinu na nešto drugačiji način, pripremite dinstanu na luku. Ovo jelo s piletinom vrlo je ukusno i sočno, a gotovo je za samo sat vremena. Kako pripremiti piletinu na luku za ručak?

Najprije pripremite meso, možete uzeti cijelo pilo i izrezati ga na manje komade ili samo batke i zabatke. Priprema ne ovisi o dijelovima piletine koje ste odlučili pripremiti, samo se produžuje vrijeme pečenja ako su veći i deblji komadi mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za piletinu na luku:

  • 1 kg piletine - bilo koji dijelovi mesa
  • 2 luka
  • 1,5 dcl vode ili temeljca
  • sol
  • papar
  • ulje

Kako pripremiti piletinu na luku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite meso i marinirajte ga kratko samo sa soli i malo ulja. Piletinu narežite na čim manje komade.

Nasjeckajte luk i stavite ga dinstati na ulje. Luk pecite tako dugo dok ne omekša, pazite da ne zagori. Kada luk omekša dodajte piletinu. Sve dobro promiješajte i ulijte malo vode ili temeljca. Poklopite i stavite na laganu vatru neka se piletina dinsta. Povremeno promiješajte piletinu i ako je potrebno dodajte još malo vode ili temeljca.

Pred kraj pečenja začinite sa soli i paprom. Prema receptu dovoljno je oko 45 minuta kako bi piletina omekšala. Međutim, vrijeme pripreme ovisi o debljini i veličini komada mesa.

Piletina pripremljena na luku je gotova i spremna za posluživanje uz prilog i salatu prema želji. Ovaj način pripreme piletine je vrlo jednostavan, a rezultat je ukusno i sočno glavno jelo s piletinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo