Dosadila vam je priprema piletine uvijek na isti način. Pripremite piletinu na nešto drugačiji način, pripremite dinstanu na luku. Ovo jelo s piletinom vrlo je ukusno i sočno, a gotovo je za samo sat vremena. Kako pripremiti piletinu na luku za ručak?
Najprije pripremite meso, možete uzeti cijelo pilo i izrezati ga na manje komade ili samo batke i zabatke. Priprema ne ovisi o dijelovima piletine koje ste odlučili pripremiti, samo se produžuje vrijeme pečenja ako su veći i deblji komadi mesa.
Sastojci za piletinu na luku:
- 1 kg piletine - bilo koji dijelovi mesa
- 2 luka
- 1,5 dcl vode ili temeljca
- sol
- papar
- ulje
Kako pripremiti piletinu na luku:
Pripremite meso i marinirajte ga kratko samo sa soli i malo ulja. Piletinu narežite na čim manje komade.
Nasjeckajte luk i stavite ga dinstati na ulje. Luk pecite tako dugo dok ne omekša, pazite da ne zagori. Kada luk omekša dodajte piletinu. Sve dobro promiješajte i ulijte malo vode ili temeljca. Poklopite i stavite na laganu vatru neka se piletina dinsta. Povremeno promiješajte piletinu i ako je potrebno dodajte još malo vode ili temeljca.
Pred kraj pečenja začinite sa soli i paprom. Prema receptu dovoljno je oko 45 minuta kako bi piletina omekšala. Međutim, vrijeme pripreme ovisi o debljini i veličini komada mesa.
Piletina pripremljena na luku je gotova i spremna za posluživanje uz prilog i salatu prema želji. Ovaj način pripreme piletine je vrlo jednostavan, a rezultat je ukusno i sočno glavno jelo s piletinom.