Kuharica /

Ideja i recept kako pripremiti patlidžan za predjelo ili prilog

Image
Foto: Pixabay

Patlidžan je vrlo zahvalna namirnica jer se može iskoristiti u pripremi različitih jela. Donosimo recept kako pripremiti patlidžan za predjelo ili prilog.

4.5.2023.
13:26
Pixabay
VOYO logo

Umak od pečenog patlidžana je savršeni izbor za predjelo ili prilog uz glavno jelo. Vrlo je hranjiv jer je bogat povrćem, a dobar je izbor i za sve one koji traže recepte za jela bez glutena. Najbolji je kada se priprema svježi, ali možete ga spremiti u staklenke i koristiti duže vrijeme.

Umak od pečenog patlidžana

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 pečeni patlidžan
  • 2 rajčice
  • 6 crvenih paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • glavica luka
  • 3 peršina
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • žlica jabučnog octa
  • sol
  • papar

Kako pripremiti umak od pečenog patlidžana:

Najprije ispecite papriku i patlidžan. Ogulite kožu i narežite na komade. Rajčicu nasjeckajte na male komadiće. Stavite u blender patlidžan, papriku, rajčicu, luk i peršin. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Nakon toga dodajte maslinovo ulje, ocat, sol i papar. Sve dobro izmiješajte i umak od pečenog patlidžana je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo