Umak od pečenog patlidžana je savršeni izbor za predjelo ili prilog uz glavno jelo. Vrlo je hranjiv jer je bogat povrćem, a dobar je izbor i za sve one koji traže recepte za jela bez glutena. Najbolji je kada se priprema svježi, ali možete ga spremiti u staklenke i koristiti duže vrijeme.
Umak od pečenog patlidžana
- 1 pečeni patlidžan
- 2 rajčice
- 6 crvenih paprika
- 2 češnja češnjaka
- glavica luka
- 3 peršina
- 3 žlice maslinovog ulja
- žlica jabučnog octa
- sol
- papar
Kako pripremiti umak od pečenog patlidžana:
Najprije ispecite papriku i patlidžan. Ogulite kožu i narežite na komade. Rajčicu nasjeckajte na male komadiće. Stavite u blender patlidžan, papriku, rajčicu, luk i peršin. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Nakon toga dodajte maslinovo ulje, ocat, sol i papar. Sve dobro izmiješajte i umak od pečenog patlidžana je gotov.