Postoje različite recepti kako pripremiti mljeveno meso. Jedno od poznatijih jela od mljevenog mesa su faširanci. Saznajte kako pripremiti mljeveno meso i napraviti ukusne faširance. Pripremite faširance i poslužite ih uz prilog prema želji.
Sastojci za pripremu mljevenog mesa:
- 1/2 kg mljevenog mesa
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 jaje
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
- sol
- papar
Kako pripremiti mljeveno meso:
Napravite smjesu za faširance od mljevenog mesa, sitno nasjeckanog luka, češnjaka, jaja, krušnih mrvica i peršina. Začinite smjesu sa soli i paprom.
Dobro promiješajte kako bi se svi sastojci povezali i krenite s izradom faširanaca.
Zagrijte ulje i stavite peći faširance. Pecite ih oko 4 minuta sa svake strane, ovisno o debljini faširanaca. Kada su pečeni stavite ih na papir za pečenje kako bi pustili masnoću od pečenja.
Faširanci su gotovi i spremni za posluživanje uz prilog i salatu prema želji.