Pileći file može se pripremiti na različite načine, od onih jednostavnih do zahtjevnih. Možete ih pripremiti na tavi samo da ih marinirate sa soli i paprom, ali ako ih želite pripremiti na nešto drugačiji način tada pripremite sočnu marinadu u kojoj neka stoje barem pola sata prije pečenja. Kako pripremiti pileći file u marinadi od meda i senfa donosi recept.
Sastojci za pripremu pilećih prsa:
- 4 pileća filea
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
- 2 češnja češnjaka
- žlica soja umaka
- žličica meda
- žličica senfa
- prstohvat soli
- prstohvat papra
Kako pripremiti pileći file:
Napravite marinadu za pileći file od maslinovog ulja, soka od limuna, sitno nasjeckanom češnjaka, soja umaka, meda, senfa, soli i papra. Sve sastojke dobro izmiješajte i napravite marinadu.
Dobro premažite pileća prsa s marinadom i ostavite u hladnjaku barem 30 minuta u marinadi.
Nakon toga zagrijte ulje na tavi i u vruće ulje stavite peći marinirani pileći file. Pecite oko 5 minuta sa svake strane. Važno je da samo jedanput okrenete pileći file kako bi meso zadržalo sočnost.
Osim na tavi marinirana pileća prsa možete peći i u pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa oko 20-ak minuta, ovisno o debljini mesa. Tijekom pečenja preokrenite pileća prsa kako bi se dobro ispekla s obje strane.
Pečena pileća prsa poslužite uz prilog i salatu prema želji. Marinirana pileća prsa pečena na tavici samo je jedan od načina kako pripremiti pileća prsa.