Cvjetača na salatu, pečena cvjetača u pećnici najčešći su načini pripreme cvjetače. Kako biste dobili ukusnu i hrskavu cvjetaču važno je dobra marinada. Kako se priprema cvjetača na jednostvan i brz način u pećnici donosi recept.
Sastojci za pripremu cvjetače:
- 1 cvjetača
- 2 žlice maslinovog ulja
- prstohvat soli
- papar
- začini po želji
Kako pripremiti cvjetaču:
Najprije operite cvjetaču i razdvojite na cvjetove. Zasebno pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar i češnjak u prahu.
Marinirajte cvjetaču u dobivenoj smjesi. Zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Stavite cvjetaču u lim za pečenje i pecite oko pola sata. Kaa cvjetača postane hrskava izvadite je iz pećnice. Možete je pokapati sa sokom od limuna. Cvjetača je gotova i odličan je prilog uz glavno jelo.