Jela s ribom /

Ideja i recept kako pripremiti bakalar

Image
Foto: Pixabay

Uvijek je dobra prigoda za pripremu bakalara. Donosimo ukusan i brz recept kako pripremiti bakalar s krumpirom.

6.7.2023.
16:00
Pixabay
VOYO logo

Iako se bakalar tradicionalno priprema za vrijeme blagdana, to ne mora biti tako. Pripremite baklar u bilo koje doba godine i uživajte u ukusnim zalogajima. Postoje brojni recepti kako pripremiti bakalar. Jeste li probali kombinaciju bakalara i krumpira? Donosimo jednostavan recept kako pripremti bakalar u kombinaciji s krumpirom s aromom češnjaka i luka.

Sastojci za pripremu bakalara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svježeg bakalara
  • 5 krumpira
  • 3 luka
  • 4 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Kako pripremiti bakalar:

Bakalar namočite u hladnu vodu i ostavite neka stoji 24 sata. Tijekom dana nekoliko puta promijenite vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operite bakalar i stavite ga kuhati u vodu. Kuhajte ga oko 30 minuta na laganoj vatri. Za tov vrijeme ogulite krumpire i narežite ih na kolutove.

Na maslinovo ulje stavite dinstati luk, pa nakon par minuta dodajte i češnjak. Dodajte u luk i češnjak krumpir i začinite sa soli i paprom po ukusu. Dodajte oko pola šalice vode i dinstajte dok krumpir ne omekša.

Bakalar ocijedite i uzmite veću posudu. Slažite sloj krumpira te sloj bakalara. Ponavljajte postupak tako dugo dok imate sastojaka.

Na kraju prelijte s maslinovim uljem. Pecite bakalar na 200 stupnjeva Celzijusa oko 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečeni bakalar poslužite uz salatu prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo