Iako se bakalar tradicionalno priprema za vrijeme blagdana, to ne mora biti tako. Pripremite baklar u bilo koje doba godine i uživajte u ukusnim zalogajima. Postoje brojni recepti kako pripremiti bakalar. Jeste li probali kombinaciju bakalara i krumpira? Donosimo jednostavan recept kako pripremti bakalar u kombinaciji s krumpirom s aromom češnjaka i luka.
Sastojci za pripremu bakalara:
- 1 kg svježeg bakalara
- 5 krumpira
- 3 luka
- 4 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Kako pripremiti bakalar:
Bakalar namočite u hladnu vodu i ostavite neka stoji 24 sata. Tijekom dana nekoliko puta promijenite vodu.
Operite bakalar i stavite ga kuhati u vodu. Kuhajte ga oko 30 minuta na laganoj vatri. Za tov vrijeme ogulite krumpire i narežite ih na kolutove.
Na maslinovo ulje stavite dinstati luk, pa nakon par minuta dodajte i češnjak. Dodajte u luk i češnjak krumpir i začinite sa soli i paprom po ukusu. Dodajte oko pola šalice vode i dinstajte dok krumpir ne omekša.
Bakalar ocijedite i uzmite veću posudu. Slažite sloj krumpira te sloj bakalara. Ponavljajte postupak tako dugo dok imate sastojaka.
Na kraju prelijte s maslinovim uljem. Pecite bakalar na 200 stupnjeva Celzijusa oko 30 minuta.
Pečeni bakalar poslužite uz salatu prema želji.