Jela sa svinjetinom su brojna. Pečena svinjetina se priprema na različite načine, ali često se priprema u kuhana svinjetina. Donosimo jedan ukusan recept kako pripremiti svinjetinu i to svinjske kotlete lungića na tavi i u pećnici. Za pripremu svinjetine na ovaj način potrebno je napraviti marinadu od maslaca, češnjaka i ružmarina. Ovo ukusno i aromatično jelo savršeni je odabir za glavno jelo.
Sastojci za pripremu svinjetine:
4 odreska svinjetine - lungić
sol
papar
mljeveni ružmarin
češnjak u prahu
maslac
ulje
Kako pripremiti svinjetinu:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Kotlete dobro začinite sa soli i paprom. Zasebno pomiješajte maslac, ružmarin i češnjak. Na tavi na ulju pržite kotlete oko 4 minute sa svake stane. Premažite maslacem od češnjak i pecite u pećnici oko 15 minuta.
Pečenu svinjetinu poslužite uz prilog prema želji i uživajte u ukusnom glavnom jelu. Ovo je samo jedan od načina kako pripremiti svinjetinu, a kao i svaki tako i ovaj recept možete prilagoditi svom ukusu osobito što se tiče začina.